Καλαμάτα info@osporos.com / info@eutopos.gr English Ελληνικά

Ποιοί είμαστε

Καλαμάτα 2030

Από το πρώτο φως της ημέρας μέχρι την τελευταία καληνύχτα, παρατηρούμε μια όμορφη πόλη με λαμπερούς ανθρώπους που καθημερινά δημιουργούν, αγωνιούν και ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους. Είμαστε σίγουροι ότι η δύναμη της Καλαμάτας είναι οι άνθρωποί της, προσωπικότητες που ξεχωρίζουν για την επιστημονική, επαγγελματική, πολιτιστική και κοινωνική προσφορά τους. Πιστεύουμε ότι το αύριο της πόλης ανήκει στην συνέργεια των πιο ικανών και άξιων δημιουργικών δυνάμεών της, με κοινό στόχο μια Καλαμάτα ανθρώπινη, βιώσιμη και ευτυχισμένη. Μπορούμε όλοι μας να συνεργαστούμε σε μια σειρά από κοινωφελείς δράσεις και πολιτιστικές πρωτοβουλίες, ώστε η Καλαμάτα να γίνει το 2030 η πόλη πρότυπο που ονειρευόμαστε, με ιδανικά τον πολιτισμό και την παιδεία και με σεβασμό σε όλους, κυρίως στους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τα Άτομα με Αναπηρία. Σε μια δύσκολη εποχή, σε μια περιοχή με ασύγκριτες ομορφιές και, δυστυχώς, με συγκριτικά μειονεκτήματα, οφείλουμε όλοι μας να είμαστε παρόντες εκεί που η πολιτεία αδυνατεί, αρωγοί εκεί που κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει, οραματιστές εκεί που κανείς δεν μπορεί να σχεδιάσει.

Καλαμάτα 2030

Ο Σπόρος

Ο Σπόρος

Δίαυλος Καινοτομίας | Τεχνολογία / Πολιτισμός / Επιχειρηματιότητα

Ο σπόρος είναι μια συλλογική προσπάθεια ανθρώπων που ενδιαφέρονται να πραγματοποιούν δράσεις για την προαγωγή της τεχνολογίας, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.

Ευτόπος

Η ομάδα εὖ-τόπος είναι μια διεπιστημονική ομάδα με κοινό σημείο αναφοράς την Καλαμάτα. Δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 με τον ενθουσιασμό να διοργανώσει την έκθεση "Φαντάσου την πόλη: Καλαμάτα 2015" και να συνεχίσει την έρευνα και τον διάλογο για τον δημόσιο χώρο της πόλης μας. Φανταζόμαστε την πόλη, δρούμε και την αλλάζουμε!

Ευτόπος

Ευχαριστίες

Γραφιστική Ανάπτυξη: Άρις Κορομηλάς
Γραφιστική Υποστήριξη: Danny Kargas